Že zelo zgodaj sem se navdušil nad tekom in na raznih šolskih tekmovanjih pridno zbiral medalje in pokale. Kasneje mi je uspelo zgraditi uspešno atletsko kariero tekača na 800 m. Med svoje največje uspehe štejem udeležbo na Svetovnem mladinskem prvenstvu na Jamajki, 2002, Evropskem dvoranskem prvenstvu v Španiji, 2005 in Evropskem prvenstvu v krosu na Švedskem, 2000. V navedeni disciplini sem bil dolgo tudi ponosni lastnik državnega rekorda za mladince na prostem in v dvorani. Po poklicu sem univerzitetni diplomirani pravnik, ki pa se je zelo hitro podal na samostojno podjetniško pot. Z dobrim poznavanjem športa ter smislom za organizacijo, sodelujem pri organizaciji in izvedbi nekaterih večjih atletskih prireditev v Sloveniji. V vlogi športnega novinarja na televiziji SportKlub me lahko velikokrat "v živo" spremljate pri komentiranju različnih športnih dogodkov. Prosti čas večinoma posvečam svojim trem princeskam, teku, kolesarjenju.

 

 

 

Nekoč tudi sam maratonec, danes pa predvsem delujem kot trener tekačev na srednje in dolge proge. Skupaj z ženo Heleno v zadnjem času sodelujeva na področju organizacije in izvedbe številnih rekreativnih tekov po Sloveniji, med katerimi sem najbolj ponosen na svoj doprinos pri izvedbi nekaterih naših največjih tekaških prireditev kot so Ljubljanski maraton, maraton Treh src, Ekomaraton in podobnih. S statusom atletskega sodnika IV. ranga (status NTO) v sistemu tekmovanj AZS delujem kot sodnik, glavni sodnik in delegat AZS. Z organizacijo predvsem tekaških prireditev, sem si pridobil obilo potrebnih znanj in izkušenj in sem zelo ponosen, da lahko z njimi prispevam k njihovi uspešni izvedbi.

Sem aktiven športnik – triatlonec in še kaj, kolikor seveda čas dopušča ob drugih vsakodnevnih obveznostih. Rad se udeležujem in udejstvujem na različnih športno rekreativnih prireditvah, kar me je pripeljalo tudi do tega, da sem se v šport vključil poslovno, z namenom povečati dostopnost športa širšemu krogu ljudi. Slednje me je pripeljalo do sodelovanja z ekipo Protime-a, kjer smo takoj našli skupni jezik tako na poslovnem kot zasebnem področju. Zato verjamem, da bomo uspešno pot nadaljevali tudi v prihodnje!

Tudi sama nekdaj aktivna atletinja, sedaj pa predvsem najboljša mamica svojima nadobudnima hčerama. Kadar mi prostega časa ne zapolnjuje otroški vrvež, zelo rada tečem v naravi in se posvečam športni vadbi "Insanity". Profesionalno se ukvarjam s pedagogiko in sem popolnoma predana poklicu učiteljice razrednega pouka. Pogosto se znajdem tudi v vlogi vodje protokola na različnih mariborskih atletskih prireditvah. Moja vloga v ekipi je skrb za tiste mnogokrat nevidne stvari, ki pa so nujne za nemoten potek in izvedbo prireditve.

 

 

 

Po zaključku svoje dolge, z vrhunskimi rezultati (večkratna OI, državna rekorderka na vseh razdaljah od 3000m do maratona, zmagovalka mnogih svetovnih maratonov, polmaratonov in drugih cestnih tekov ...) obogatene aktivne tekmovalne kariere, se posvečam predvsem vodenju rekreacije, udeležbam na rekreativnih tekih in sodelovanju pri organizaciji tekaških prireditev. S statusom atletskega sodnika  II. ranga, se pogosto pojavljam v vlogi merilke rezultatov na tekaških tekmovanjih. Popolnoma se zavedam pomembnosti absolutne korektnosti pri merjenju rezultatov in osebne sodniške odgovornosti. Vsaka nova tekma v meni obudi kanček spomina na moje tekmovalne dni in podkrepi zavedanje, kako mi je bila kot tekmovalki pomembna profesionalnost in korektnost sodnikov. Ti občutki v meni sproščajo energijo in motivacijo za delo tudi v prihodnje.

Že vse od konca osnovne šole je moje življenje na tak ali drugačen način povezano z atletiko in tekom. V svoji atletski karieri med večje dosežke poleg osvojenih državnih naslovov in nastopov za reprezentanco, štejem predvsem udeležbe na večjih atletskih tekmovanjih (Svetovno mladinsko prvenstvo v Pekingu, Evropsko mlajše člansko prvenstvo v Kaunasu, Evropsko člansko prvenstvo v Barceloni). Ponosna sem zlasti na 9. mesto v teku na 200m, ki sem ga leta 2009 dosegla na Evropskem mlajše članskem prvenstvu. Po poklicu sem diplomirana ekonomistka, trenutno pa končujem magistrski študij. V prostem času rada tečem v naravi in berem, drugače pa kot vaditeljica atletike svoj čas namenjam tudi vadbi otrok. Po končani atletski karieri pomagam tako pri pripravi kot atletska sodnica pa tudi pri korektni izvedbi številnih atletskih tekmovanj.

Kakor tudi vsi ostali člani ekipe, se tudi jaz ukvarjam s športom in sicer kot še aktivni atlet pri Atletskem klubu Poljane Maribor, kjer pod vodstvom trenerja Robert-a Herge zastopam barve kluba v disciplini skoka v višino. V ekipi Protime-a pa sem zadolžen za delovanje tehnične opreme, programskih rešitev.., skratka na področju IT-ja ter za komunikacijo in pripravo dokumentacij v nemškem jeziku. Sem tudi študent računalništva in informacijskih tehnologij na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FERI) in zato večino svojega prostega časa, če le ta ni rezerviran za trening, posvečam predvsem računalniku in elektroniki, naj bo to programiranju, foto-video obdelavi, robotiki in spremljanju razvoja računalniške tehnologije.

Moja največja strast je fizika. Kvantna fizika. Zaradi proučevanja izredno majhnih delcev, sem že velikokrat slišal očitek, da sem malenkosten. Pa saj malenkosti delajo razliko med povprečnostjo in vrhunskostjo, mar ne? Hobiji: kolesarstvo, cestno in gorsko. Ni pomembno, samo da "leti" in pokrajina beži mimo. Še najraje po težko dostopnih krajih, širom po svetu. Kadarkoli. In pa seveda sodelovanje z ekipo Protim.e, kjer sem zadolžen za tehnološki razvoj in zanesljivo delovanje merilne tehnologije.