Pro Time

Ribn`ca trail 2020

ribnca trail

5.9.2020

Trail tek

Ribnica, SLO

Klub ponosnih posameznikov
ponosniposamezniki@gmail.com

O događaju / About the event

Tek poteka po pobočju Male gore, start vseh treh prog je ob 8. uri v Ribniškem gradu . V prvem kilometru poteka tek v skupini skozi center Ribnice do vasi Hrovača, od koder tekmovalci nadaljujejo v lastnem tempu.
Trasa vseh tekov poteka po utrjenih makadamskih in gozdnih poteh Male gore nad Ribnico.

Najslikovitejša točka trase je pri cervi Sv.Ane, od koder je čudovit razgled na celotno Ribniško dolino. Ob lepem vremenu bo pogled segel vse do oddaljenega Snežnika in Nanoške planote.

12 km KUHAVN´CA
Od cerkvice Sv. Ane, kjer bo tudi okrepčevalnica, se boste po utrjenih makadamskih cestah in v zavetju gozda, ki bo nudil zadosti sence, spustili v dolino.

25km ČEBULAR´CA
Od cerkvice Sv.Ane sledi gozdna pot proti razgledni točki na Stenah od koder je čudovit razgled na dobrepoljsko dolino in Struge. Na razgledni točki Stene se ob lepem vremene odpre pogled na Julijske Alpe na eni in Gorjance na drugi strani.
Pot vas bo vodila nazaj v gozdove Male gore in proti Špičniku, najvišji točki na poti, kjer bo čakala tudi druga okrepčevalnica.
Od tu se boste po makadamskih gozdnih poteh spustili v dolino mimo zadnje okrepčevalnice do cilja.

40km RIBEŽ´N
Od cerkvice Sv. Ane sledi spust v Struge, od tam pa sledi vzpon na Stene Sv. Ane od koder gre trasa proti koči na Garmadi pri Velikih Poljanah in nato nazaj v Ribniško dolino.
Okrepčevalnice na poti:Sv. Ana, Špičnik, Grmada, Prdec.

Vsak tekmovalec za uspešno zaključeno progo dobi spominsko priznanje

Prijavnica

rrLogo
Protime_Logo_2000px_BELI_na_ozadju

Date

05 09 2020

Time

All of the day

Location

Ribnica, SLO
Ribnica, SLO
Category
loading...