Pro Time

Ribn`ca trail 2021

4. september 2021

Trail

Ribnica, SLO

ŠD klub ponosnih posameznikov

O dogodku

Tek poteka po pobočju Male gore, štart vseh treh prog je ob 8. uri v Ribniškem gradu. Trasa vseh tekov poteka po utrjenih makadamskih in gozdnih poteh Male gore nad Ribnico.

Najslikovitejša točka trase je pri cerkvi Sv. Ane, od koder je čudovit razgled na celotno Ribniško dolino. Ob lepem vremenu bo pogled segel vse do oddaljenega Snežnika in Nanoške planote.

12 km KUHAVN´CA
Od cerkvice Sv. Ane, kjer bo tudi okrepčevalnica, se boste po utrjenih makadamskih cestah in v zavetju gozda, ki bo nudil zadosti sence, spustili v dolino.

25 km ČEBULAR´CA
Od cerkvice Sv. Ane sledi gozdna pot proti razgledni točki na Stenah, od koder je čudovit razgled na dobrepoljsko dolino in Struge. Na razgledni točki Stene se ob lepem vremenu odpre pogled na eni strani na Julijske Alpe in na drugi strani na Gorjance.
Pot vas bo vodila nazaj v gozdove Male gore in proti Špičniku, najvišji točki na poti, kjer bo čakala tudi druga okrepčevalnica.
Od tu se boste po makadamskih gozdnih poteh spustili v dolino mimo zadnje okrepčevalnice do cilja.

40 km RIBEŽ´N
Od cerkvice Sv. Ane sledi spust v Struge, od tam pa sledi vzpon na Stene Sv. Ane, od koder gre trasa proti koči na Grmadi pri Velikih Poljanah in nato nazaj v Ribniško dolino.
Okrepčevalnice na poti: Sv. Ana, Špičnik, Grmada, Prdec.

Vsak tekmovalec za uspešno zaključeno progo dobi spominsko medaljo.

Prijavnica

rrLogo CRN
Protime_Logo_2000px_CRN

Date

04 09 2021

Time

All Day

Location

Ribnica, SLO
Ribnica, SLO
Vse kategorije
loading...